Direktlänk till inlägg 14 januari 2013
Jag hade lust att göra något av en mandelmasserest, som man kan äta vaniljsås till - vaniljsåsen fanns och man ska inte slänga mat eller hur. Strudeldeg - enklare än man tror, sök på nätet, det finns massor med recept. Jobba bara rejält i bunken med en träslev så att glutentrådarna blir riktigt elastiska. Medan degen vilade sig i kylen hittade jag lite rabarber i frysen + två små äpplen. Gjorde en liten kompott av detta plus mycket lite socker och lite citronsaft, tänkte att mandelmassa och vaniljsås kräver något syrligt, och så då strudeldegen utan socker.
När degen vilat en halvtimme kavlade jag ut den jättetunt på mjölad kökshandduk. Delade i två delar. Lyfte över del 1 på en smord plåt, på med kompotten. Sen vispade jag tre äggvitor hårt och blandade i den rivna mandelmassan - det var nog 150 g ungefär. Smetade ut detta ovanpå kompotten, och sen deglager 2. Penslade med en av äggulorna ( de andra två kan komma till pass i en sås).
25 minuter i 200 grader. Oj vad snygg denna skapelse blev! Blank och fluffig.
Nyheten här är väl att det går alltid att hitta på något när man är sugen och det är långt till affären....
En lång artikel i Sydsvenskan om vikten av att raka bort allt hår utom det man har på huvet. Jag säger bara ta och läs Caitlin Moran. Blev så tagen av dessa idiotier att jag måste ta en lång lång promenad med en enda gång. Tackar mitt isolerande krop...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 | 15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|